Tezmaksan Robot ve Otomasyon Teknolojileri » Robot Entegrasyonu

Ayar Makina: Tezmaksan’la Ortak Amacımız Üretimde Verimliliği Artırmak

Üretimde verimliliğe odaklanan Ayar Makina Genel Müdür Yardımcısı Yakup Ardal, “İş ortaklığında Tezmaksan’ı tercih etme sebebimiz: Verimliliğimizi artırmak, Endüstri 4.0 ve 5.0’a geçerek sonuçları uygulamalı olarak görmektir “ dedi. Tezmaksan’ın sunduğu hizmetleri yakından takip ettiklerini söyleyen  Ayar Makina Genel Müdür Yardımcısı Yakup Ardal, Tezmaksan Robotlu Otomasyon Sistemleri’ne yönelik deneyimlerini paylaştı. 

Tezmaksan’ın yerli imkanlarla geliştirdiği robotlu otomasyon sistemi Cubebox’i kullanan bir firma olarak, sistem hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Tezmaksan’ın robotlu otomasyon sistemleriyle ilgili yaptığı yatırımları, yakından takip ediyoruz. Hazırlık ve yükleme teknolojileri konusunda Cubebox’ın kullanışlı olduğunu, Tezmaksan’la yapılan iki uygulama sayesinde gördük.

Dijitalleşme ve robotlu otomasyon yatırımları, üretime değer katarak verimliliği artırıyor. Tezmaksan’ın robotlu otomasyon sistemini neden tercih ettiniz?  Cubebox yatırımız sonrası hedefleriniz nelerdir? ​

Tezmaksan’la iş ortaklığını tercih etme sebebimiz: Verimliliğimizi artırmak, Endüstri 4.0 ve 5.0’a geçerek sonuçlarını uygulamalı olarak görmektir...  Yatırım sonrası, diğer parçalarımızda da aynı uygulamaları yapmak istiyoruz. Bundan sonrasında da robot parkurumuzda Cubebox’ın sayısını artırarak üretimimizi daha hızlı, güçlü ve daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz.

Cubebox, talaşlı imalat yapan şirketlere 24 saat kesintisiz çalışma ve yüzde 50 verimlilik artışı sağlamayı hedefliyor. Robotlu otomasyon sistemi Cubebox’in üretiminize katkısından bahseder misiniz? 

Operatörden kaynaklı kayıp zamanlar ortadan kalktı. Cubebox; gece gündüz çalışan operatör maliyetinin önüne geçiyor.  Ayrıca operatörden kaynaklı kayıp zamanların da üretime yansımasını sağladığından üretim maliyetlerimize pozitif şekilde katkıda bulunuyor. Böylece Cubebox ile üretimimiz kesintisiz arttı. Yani bu sistemle belirlediğimiz tüm hedeflere ulaştık.

Sistemin üretime katkılarından bahsettiniz. Cubebox artık üretiminizin çok önemli bir parçası… Bu sistem, gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği her şeyi yerine getirdi mi?  

Tezmaksan’ın Cubebox Robotlu Otomasyon Sistemini üretimimizde kullanarak; adet, kalite ve zaman avantajını çok daha iyi bir seviyeye taşıdık. Tezmaksan’ın Cubebox için koyduğu hedeflere ulaşacağına inanıyoruz. Tezmaksan oldukça başarılı bir çözüm ortağımız... Teşekkür ederiz.

date 20.07.2023
Referanslarımız