Dezenfeksiyon Tüneli
İnsan Dezenfeksiyon Sistemleri Covid 19 ya da bilinen adıyla Korona virüsü ile olası başka zararlı mikroorganizmaların özellikle Hastahane, AVM, Fabrika, Mağaza vs. gibi birçok insanın yakın temas halinde olabileceği, sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu yapıların girişlerine konularak, kullanılacağı ortamda hijyenik koşulları oluşturulmasına destek amaçlı geliştirilmiştir.
Dış temasın olduğu / olabileceği her alan, virüs bulaşma riski taşıdığından, insanların görünür giysilerinin de, tıpkı el temizliği gibi dezenfekte olması önem arz etmektedir.
Bu sebepten dolayı Sistemimiz, kişilerin kabinimizden geçerek dezenfektan sıvıyı pulvarize, sisleme yöntemi uygulayarak tüm kişilerin görünür alanlarını dezenfekte etme şeklinde çalışmaktadır. İlave olarak ayakkabı dezenfektasyonu için özel hijyenik paspas uygulaması yapılabilmektedir.
İnsan Dezenfeksiyon Sistemlerinin Önemi
Araştırmalar, Covid 19 virüsünün bulaştığı kumaş, plastik, kağıt ve karton gibi dış yüzeylerde 48 saatten fazla yaşayabileceğini gösteriyor. Virüs, insan temasının oldukça yüksek olduğu kapı kolları, plastik kaplamalı veya lamine tezgahlar ve benzer sert yüzeylerde de 48 saat ve üzeri yaşayabileceğini gösteriyor.
Hangimiz kumaş, plastik, kağıt / karton ya da kapı kollarından uzak kalabiliriz?
Sadece ellerimizle mi temas ediyoruz bu yüzeylere?
Sadece el dezenfeksiyonu yeterli kalır mı?
İnsan Dezenfeksiyon Sistemlerinin çıkış noktası da işte tam burasıdır.
Yapılan araştırmalar, Korona virüsün, yüzde 62-71 alkol veya yüzde 0.5 hidrojen peroksit ağartıcı veya yüzde 0.1 sodyum hipoklorit içeren çamaşır suyu ile yüzeyleri insan dezenfeksiyon sistemleri ile dezenfekte ederek bir dakika içinde etkisiz hale getirilebileceğini göstermektedir.
İnsan Dezenfeksiyon Sistemi / Kabini Çalışması
Kabin kullanılacak, tercih edilecek solüsyondan, dezenfektan maddeden bağımsız çalışmaktadır. Sisteme hangi su bazlı sıvıyı yüklersek çalışır. Tercih edilen dezenfektan maddeye bağlı olarak kişiler yüz maskesi takabilir.
Kabin içine yerleştirilen bir hareket sensörü vasıtası ile kişinin kabine girdiği algılanarak, tercih edilen dezenfektan madde 2-15 saniye arası ayarlanabilir bir süre zarfında pulvarizasyona (sislemele) tabi olmaktadır.
Pulvarizasyon, yüksek basınçlı pompa vasıtası ile kabin içerisine yerleştirilen sprey genişliği ayarlanabilir 8 ve daha fazla nozulun (püskürtücü meme) ilgili sıvıyı ıslaklık hissi vermeyecek şekilde zerrecik haline getirilme prosesidir. 0.5mm çapındaki nozullardan püskürtülen dezenfektan sıvı, kabin içindeki kişinin dış giysilerindeki mikro organizmalara nüfus ederek etkisiz, zararsız hale getirmektedir.
İnsan Dezenfeksiyon Sistemleri Kullanım Alanları
İnsan Dezenfeksiyon Sistemleri, her türlü ihtiyacı karşılamak şekilde tasarlanabilmekte ve üretilebilmektedir.
Bu sebeple özellikle “Cümle Kapısı” tabir edilen, bir yapının ana kapısında kullanılması tavsiye edilmektedir. AVM’ler, Mağazalar, Eğlence Merkezleri, Kafe ve Restoranlar, Hastahane ve Poliklinikler, Bekleme Salonları, Mülki ve İdari Yapılar ( Adliye Sarayları, Valilik, Kaymakamlık, vs.), Fabrika ve İmalathaneler, Spor Kompleksleri Metro, Metrobüs girişlerindeki bilet okutma alanları ve hatta istenirse ev, apartman girişleri gibi oldukça geniş bir kullanım alanı mevcuttur.