TEZMAKSAN, EMİR AŞARI’YA BEŞİNCİ SEZON İÇİN SPONSOR OLDU!

Motor sporlarının adrenalin dolu dünyasında, saniyelik kararların bir yarışı kazanıp kaybettirebileceği bir yerde, güçlü bir destek sunan ortaklıklar paha biçilmezdir. Bu işbirliklerinden biri de, önde gelen CNC otomasyon sistemi üreticisi Tezmaksan ile Türk yarış sürücüsü Emir Aşarı arasındaki işbirliğidir.

Otomotiv dünyasına duyduğu tutku ile doğan Emir Aşarı’nın hız ve hassasiyete olan ilgisi erken yaşlarda başladı. Arabalarla çevrili olarak büyüyen Aşarı, 25 yaşında amatör yarış dünyasına adım attı. Bu tutkuyla ve mühendis olan babasının rehberliğiyle, Aşarı yarış hayallerinin peşine düştü.

Aşarı için profesyonel olarak yarışmak sadece bir tercih değil, bir çağrıydı. 2019'dan bu yana Tezmaksan'ın ana sponsorluğu altında yarışan Aşarı, kariyerinde birçok önemli anı yaşadı. Yarış kariyerini değerlendiren Aşarı, 2022 ADAC Nürburgring 24 saat yarışını belirleyici bir an olarak hatırlıyor. Yolculuğundaki bir diğer zirve ise Nürburgring Dayanıklılık Serisi'nde SP3T kategorisinde şampiyonluğu elde etmekti. Ve böylece çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Aşarı’nın başarı hikayesine katkıda bulunan en önemli destekçi, metal işleme endüstrisinde yenilikçi çözümleriyle tanınan Tezmaksan’la olan ortaklığıdır. Metal endüstrisine olan ailevi bağı ve mükemmeliyet anlayışını paylaşan Tezmaksan desteği, Aşarı’nın yarış çabalarında önemli bir rol oynamıştır.

“Emir Aşarı'nın hikayesini duyduktan sonra, onunla işbirliği yapmak için kendisiyle iletişime geçtim ve şimdi beş sezondur kendisine sponsor oluyoruz,” diyen Tezmaksan Grup CEO'su Hakan Aydoğdu “Genç yetenekleri desteklemek, Tezmaksan’daki ana ilkelerimizden biridir. Bu, yalnızca Tezmaksan Akademi girişimimiz ile bugüne kadar 663 teknik ve meslek lisesi ve lisans programı öğrencisine ücretsiz CNC eğitimi sağladığımız CNC imalat dünyasında değil, aynı zamanda daha geniş endüstrilerde de geçerlidir. Bugünün hızla gelişen teknolojik ortamında, özellikle gençlere, robot programlama gibi gelişen alanlarda başarılı olmaları için gerekli becerileri kazandırmanın acil bir ihtiyaç olduğunun farkındayız.” dedi. Aydoğdu'nun sözleri, otomasyon ve robotikteki gelişmelerin dünya genelinde endüstrileri yeniden şekillendirdiği bir dönemde derin bir yankı buluyor. Bu sektörlerde yetenekli iş gücüne olan talep artmaya devam ettikçe, bireylerin ve gençlerin beceri seviyelerini hızla artırmayı amaçlayan beceri kazandırma sistemlerine ve eğitim politikalarına yatırım yapmanın önemi de artmaktadır.

Tezmaksan, eğitimin, sponsorluğun ve beceri geliştirme programlarının inovasyonu sürdürmek ve rekabette önde olmak için kritik bir rol üstlendiğini kavramıştır. Gençlere en son eğitim programlarına ve uygulamalı deneyimlere erişim sağlayarak, Tezmaksan sadece bireyleri ödüllendirici kariyerler peşinde koşmaları için güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda teknolojinin ve inovasyonun geleceğini de şekillendiriyor. Tezmaksan, metal işleme dışındaki endüstrilere, spor etkinlikleri gibi alanlarda da destek vererek yetenek geliştirmede kapsamlı bir yaklaşımı sergilemektedir.

Aşarı’nın Tezmaksan ile olan ortaklığı sadece pistteki yeteneklerini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda şirketin mükemmeliyet arayışına ve farklı alanlardaki sınırları zorlamaya olan bağlılığını da gösteriyor. Tezmaksan'ın desteği, Aşarı'ya prestijli yarış takımlarına erişim sağlamakla kalmadı, aynı zamanda ona global çapta kapılar açtı. Tezmaksan’ın çözüm odaklı yaklaşımı, Aşarı’nın sınırları zorlama ve mükemmeliyet arayışı felsefesiyle mükemmel bir uyum içindedir.

Nürburgring Dayanıklılık Serisi’nde yarışmaya ve yaklaşan 24 saat yarışa hazırlanırken, Aşarı, Tezmaksan’ın ilkelerini gittiği her yerde teslim etmeyi hedefliyor. 2024 sezonu ve sonrasında Aşarı’nın nihai hedefi basit ama iddialı: kendi kategorisinde şampiyonluğu yeniden kazanmak ve gelecek nesil yarış yeteneklerine hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham vermek.

Gelecek vaat eden yarışçılara bir tavsiyesi var: "Hayallerinin peşinden gidin, pratik yeteneği yener." Bu, onun kararlılığını ve yarış yolculuğuna çıkanlar için paha biçilmez bir tavsiyeyi özetliyor.

date 25.07.2024
Haberler