Uçtan Uca Otamasyon: Pallet Pool

Pallet Havuz  ürünü ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Ürün ne zamandır portföyünüzde yer alıyor?

Artan rekabet koşulları sanayi imalatçılarını, doğru maliyet yönetimi ve tasarrufa zorladığından zamandan kazandırıp verimliliği maksimum düzeye çıkaran teknoloji ve uygulamalara rağbet gittikçe artıyor. Üretim süreçlerini optimize etmeye odaklanan Pallet Havuz  Otomasyon Sistemini 2023 yılında, imalat sanayisinde özellikle orta ve büyük işletmelere yönelik  tasarladık. Sistem, 2024 sonunda çalışmaya başlayacak. Kalifiye personel sorunu, her sektörde yaşanıyor ancak bu sorun talaşlı imalatta büyük iş ve para kayıpları yaratıyor. Otomasyonun istihdam boşluklarını doldurduğu bu yeni çağda, personel ihtiyacını azaltmak üzere bu sistemi kurguladık ve sanayideki iş proseslerini yüzde 70 gibi büyük bir oranda azaltmayı hedefledik. 

 

Ürüne özelliklerine ilişkin bilgiler alabilir miyiz?

Tezmaksan’ın üretim teknolojileri ve pazar konusundaki deneyimi, gelişen sanayiyle birlikte değişen ihtiyaçları gözlemleyip yeni çözümler geliştirmesini sağlıyor. Bu çözümlerden biri olan Pallet Havuz  Otomasyon Sistemi, Tezmaksan’ın imalat sanayisine yönelik 40 yılı aşkın süredir var olan tecrübesi ve mühendislik-bilgi birikiminin sonucu.  Türkiye’de ilk kez üretildi, dünya da da sayılı firma üretiyor. 
Kompakt, istendiğinde genişletilebilir ve modüler sistem olarak imalatçının kullanımına sunulan palet havuz otomasyonu, yerden tasarruf sağlayan tasarımıyla, makinenin önünde kompakt bir daire şeklinde düzenlenmiş paletlere ve dairenin ortasında paletleri yükleyen ve boşaltan bir robota sahiptir.  PT-24 konfigürasyonuyla sunulan bu sistem, işlemleri otomatikleştirerek işgücü ve zamandan tasarrufla verimliliği maksimum seviyeye çıkarıyor.

 

Ürün firmalara ne tür fayda ve avantajlar sağlıyor?

İmalatta  çok basit görünen teknik işlemler aslında zaman ve iş kaybına yol açabiliyor. Fikstür bağlamak veya magazine takım yüklemek gibi… Gözden kaçan kayıpların önüne geçmek için geliştirdiğimiz 7/24 kesintisiz çalışma imkanına sahip sistem, bağlama fikstürlerini malzemeyle beraber sürüyor ve hatta magazinlere takım da yükleyebiliyor.

RoboCAM yazılımının tüm kabiliyetleriyle birlikte çalışan sistem, büyük hacimli üreticilerin rekabet avantajını artırmaları ve imalat süreçlerini optimize etmeleri için tasarlandı. 

Sistem, mevcut CNC’lere entegrasyonu sağlanabilen yapıda. Özellikle, kompakt tasarımı ve modüler yapısı, fabrika alanını verimli bir şekilde kullanmayı mümkün kılar. Ayrıca, paletler arasında iş parçalarını güvenli ve hızlı bir şekilde taşıyan robotlar, operatörlerin iş yükünü azaltırken; 7/24 çalışma imkanıyla üretim sürecinin kesintisiz devamını sağlar.

Yük kapasitesi 12 kg'dan başlayan modellerle kullanılabilen sistem, 25-35 kg ve üstü yükler için uygun robotlarla da entegre edilebilir Yük kapasitesinin geniş bir aralıkta olması da farklı iş parçalarının taşınmasını sağlar ve bu da üretim hattının çeşitliliğini artırır.
15 inçlik dokunmatik ekran ve arayüzüyle gelen kullanıcı dostu özellikler, kolay kullanım sağlar. Tek paletli operatör istasyonu ise iş parçalarının güvenli bir şekilde değiştirilmesini ve takibini kolaylaştırırken, operasyonel verimlilik maksimum düzeye çıkar. 

 

Ürün yerli mühendisler tarafından mı geliştirildi? Bu süreci anlatır mısınız?

Ür-Ge süreci birçok adımdan oluştu. Öncelikle sorun saptandı ve üreticiler için hem zaman kazandıran hem de verimliliği maksimum düzeye çıkaran bu sisteme ihtiyaç vardı. Tezmaksan’ın Ar-Ge ekibi çok yönlü bir çözüm için 1 buçuk yıl boyunca titizlikle çalıştı. 
Sonuç olarak, sanayi imalatçıları rekabet avantajı sağlamak ve ayakta kalmak için sürekli olarak maliyetleri azaltma ve verimliliği artırma yollarını aramalıdır. Bu da gün geçtikçe daha da yenilikçi ve teknoloji odaklı çözümleri benimsemeyi gerektirir.

 

Ürüne ilişkin 2024 yılı ve sonrası için satışa yönelik hedefleriniz nelerdir? İç Pazar yanı sıra ihracata yönelik de çalışmalarınız olacak mı? Bilgi verebilir misiniz?

İç pazardaki kurulum hedefleriyle paralel olarak dünyada da bu sistemi tanıtıp ihracat hedeflerimize Pallet Havuz  Otomasyon Sistemini dahil ettik. Çünkü Tezmaksan olarak otomasyon tutkumuzdur ve verimliliği taahhüt eden tüm yeniliklerimizi sadece iç pazara değil küresel arenaya yönelik de kurgularız. Bu sisteme sadece ülkemizdeki imalatçıların değil küresel arenadaki büyük oyuncuların da ihtiyacı var. 

 

 

 

 

 

date 15.03.2024
Haberler