Tezmaksan Robot ve Otomasyon Teknolojileri » Robot Entegrasyonu
Anasayfa arrow Haberler ve Yayınlar arrow Basında Biz Detay

Sanayinin Çarklarını Metal Yakalılar Mı Çevirecek?

Takım tezgâhları sektörünün ara eleman sorununa yerli robotlarla çözüm olmayı hedefleyen Tezmaksan, karanlık fabrika modeli ile Sivas'taki fabrikasında yılda 300 adet CubeBOX robotu üretme kapasitesine sahip olmayı planlıyor. Yüksek teknolojik ürünlerle katma değeri yüksek işler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Tezmaksan Grup CEO'su Hakan Aydoğdu, "2030 yılında 100 milyon Euro ciroya ulaşacağız" diyor.

Tezmaksan'ın karanlık fabrika konseptinde kullanılan teknolojik gelişmeleri nasıl takip ettiklerim ve fabrikalarını bu yeniliklere nasıl adapte ettiklerini anlatan Tezmaksan Grup CEO'su Hakan Aydoğdu şu ifadeleri kullandı: "Takım tezgâhları sektöründe otomasyon ihtiyacı giderek artıyor ve bu durum üretim şekillerinin daha modern ve seri hale gelmesine katkı sağlıyor. Üretimde robotlaşmanın yükselişi, bu yönde yapılan yatırımların artmasına, şirketlerin Ar-Ge'ye daha fazla önem vermesine ve karanlık fabrika konseptinin yaygınlaşmasına olanak tanıyor. Dar alanlara CNC yatırımı yapmak, alan kapasitesini genişletmek istemeyen imalatçıları zorlayabilir. Ancak, robot otomasyon sistemleri ile mevcut CNC'leri kullanmaya devam ederek maksimum verimlilik elde etmek mümkün. İşe uygun bir teknolojik sistem, yeni yatırımların önüne geçebilir ve mevcut teknolojik kapasiteyle daha fazlasını üretmeyi mümkün kılabilir. Kısacası uygun teknolojik kapasiteyle daha fazlasını üretmeyi sağlar.

24 SAAT ARALIKSIZ ÜRETİM 

Tezmaksan olarak, değişen dünya dinamiklerini ve pazar ihtiyaçlarını yakından takip ederek altı yıl önce kendi robot otomasyon sistemlerini tasarlayıp üretmeye başladıklarını söyleyen Aydoğdu, "Türkiye'deki olumlu geri bildirimler, başarılı projeler ve tekrarlanan siparişler, bizi üç yıl önce CubeBOX ihracatına yönlendirdi. CubeBOX, Endüstri 4.0 ve karanlık fabrika konsepti doğrultusunda tasarlandı. Kısa bir süre içinde, CubeBOX, 42 ülkedeki 27 distribütörü ile dünya markası haline geldi. Ayrıca Sivas'taki fabrikamızda da yılda 300 adet CubeBOX robotu üretme kapasitesine ulaşacağız. Fabrikamızda yüzde 80'in üzerinde otomasyon ile 24 saat aralıksız üretim yapılabilecek. Bu sayede, sanayinin ara eleman sorununa yerli robotlarla çözüm olmayı hedefliyoruz" dedi. Lojistik ve malzeme taşıma işlemlerinin yoğun olduğu sektörlere yönelik olarak CubeBOX-AMR sistemini geliştirdiklerini söyleyen Aydoğdu, "Karanlık fabrika konseptine uyumlu olarak "metal yakalı çalışan" anlayışıyla tasarlanan yeni CubeBOX-AMR robot sistemi, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda birçok avantaj sağlayacak. Bunlar arasında otomatik malzeme taşıma ve stok yönetimi gibi kritik süreçleri optimize ederek işletmelerin verimliliğini artırma bulunuyor. Ayrıca, insansız çalışma kapasitesi sayesinde 7/24 kesintisiz üretim ve lojistik hizmeti sunuyor. Bu yenilikçi çözüm, işletmelerin rekabet gücünü artırarak operasyonel maliyetlerini düşürüyor ve genel verimliliklerini de artırıyor" ifadelerini kullandı.

2030 YILINDA 100 MİLYON EURO CİRO HEDEFİ

"Fabrikamızda halihazırda 3'ü beyaz yakalı 13'ü de mavi yakalı olmak üzere toplam 16 çalışanımız bulunuyor" diyen Aydoğdu sözlerine şu cümlelerle noktaladı: "Fakat bu noktada önemli olan "karanlık fabrika" diye nitelendirilen konsepte uygun olan tesisimizde üretimin büyük çoğunluğunu robotlar sayesinde gerçekleştirmemiz. Türkiye'nin CNC ihtiyacı yılda 5 bin makine. Bizim üretimimizin hedefi yüzde 80 ihracat olacak. Bir makinenin ortalama fiyatı 80-90 bin Euro. Fiyat aralığı 40 bin Euro'dan 4 milyon Euro'ya kadar çıkıyor. Yüksek teknolojik ürünlerle katma değeri yüksek işler üretmeye devam ederek 2030 yılında 100 milyon Euro ciroya ulaşacağız."

date 05.11.2024
Basında Biz