Tezmaksan, 4 Yeni Cubebox Modeliyle 20 Ülkeye Ulaştı
Tezmaksan Sivas yatırımı ile üretim ve ihracatı arttıracak. Uzak Doğu'ya uzanacak Makina sanayinin ihtiyacı nitelikli istihdama katkı sunuyor Tezmaksan, Ar-Ge ve inovasyonla geliştirilen "Yerli Üretim" belgesine sahip Cubebox ile global rekabette daha da öne çıkıyor. Geliştirilen 4 yeni modelin farklı ölçülerinden oluşan toplam 8 yeni çeşidiyle mart ayından bu yana 20 ülkeye Cubebox ihracatını başlatan ve 2023 yılında Uzak Doğu pazarına da açılacak Tezmaksan, Sivas'ta açacağı fabrikasıyla önümüzdeki 3 yıl sonunda 10 milyon dolar ihracat hedefliyor.
Talaşlı imalat sektöründe Türkiye'nin lider, Avrupa'nın ikinci büyük firması Tezmaksan, robotlu otomasyon sistemi Cubebox ile imalat sanayisine sağladığı zaman, maliyet ve teknoloji avantajını Avrupa ve Kuzey Amerika kıtalarına taşıdı. Çıkardığı 4 yeni modelle toplam 20 ülkeye Cubebox ihracatını başlatan firma, 6-11 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TIMTOS Uluslararası Takım Tezgahı Fuarında da Uzak Doğu'daki ihracat operasyonlarını başlatacak.
Cubebox'ın Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ihracatı genişliyor
Cubebox özelindeki ihracat yatırımlarıyla yılın ilk dokuz ayında istedikleri hedefe ulaştıklarını belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "Cubebox Blues RT, Cubebox Blues DR, Cubebox Soul ve Cubebox Vision modelleri ile yurt içinde yakaladığımız başarıyı yurt dışına da taşımak adına bir süre önce yeni bir planlama yaptık. Bunun sonucunda çıkardığımız 4 yeni modelle ihracat operasyonlarımızı belirleyip şu ana dek 20 ülkeye ulaştık. Avrupa ve Kuzey Amerika'daki ülkelerin önde gelen firmalarıyla yaptığımız iş birliği sayesinde yeni Cubebox modellerimiz dünyanın farklı noktalarında üretime değer katmaya başladı" dedi. "Bu süreçte ilerlerken deneyimli ihracat kadromuz tarafından ülke dinamikleri ve olası iş ortaklarımızın analizini yaptık" diyen Hakan Aydoğdu, "Yönetim Kurulumuza sunulmasının ardından ise en uygun firmayı saptayıp görüşmelerimizi başlattık. Yüz yüze ve online toplantılar ile teknik soruları cevapladıktan sonra da müşteri/ proje odaklı yeni otomasyon çözümleri ile üretilen Cubebox'ların ihracatını gerçekleştirdik" diye konuştu.
Makina sanayinin ihtiyacı nitelikli isithdama katkı sunuyor.
Sunduğu teknolojik çözümlerle Türkiye talaşlı imalat sanayisin 40 yılı aşkın çözüm ortağı olan Tezmaksan, makine sanayinin nitelikli ve başarılı eleman ihtiyacını eğitime verdiği destekle sürdürüyor. Bu kapsamda meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve mühendislik fakültesinde makine, makine teknolojisi, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinde eğitim gören başarılı öğrencilere mezun olana kadar kartşılıksız burs fırsatı tanıyan Tezmaksan, sektöre olan ilgiyi de arttırmayı amaçlıyor. 2019 yılında 10 öğrenciyle başlayan ve şu ana dek 210 öğrencinin faydalandığı burs, mezuniyet sonrasında da Tezmaksan'da işe girişte avantaj sunuyor.
Sivas tesisi ile küresel rekabette daha da öne çıkacak
Tezmaksan, Sivas fabrikası ile 3 yıl sonunda 10 milyon dolar Cubebox ihracatı hedefliyor. Yeni Cubebox modellerinin dünyanın prestijli fuarlarında sergilenip ilgi gördüğünü söyleyen Aydoğdu, yakın dönem hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Ülkemizin yerlileşme hamlesine paralel bir şekilde ürettiğimiz Cubebox modellerinin kapasitesi daha da artacak. 2023 yılında Sivas'ta açacağımız yeni fabrikamız sayesinde önümüzdeki 3 yıl sonunda 10 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Yerli üretimi desteklemenin yanı sıra yüksek ihracat kapasitesiyle ülke ekonomisine de katkı yapmayı sürdüreceğiz."
41 başarılı yılı geride bıraktı
1981 yılında kurulan Tezmaksan; sektöründe Türkiye'nin lider, Avrupa'nın ikinci büyük markası olarak talaşlı imalat sektöründe CNC satış, kiralama, servis, teknolojik danışmanlık, finansman, yazılım ve sektörel eğitim gibi geniş kapsamlı faaliyetleryürütüyor. Yenilikçi projelerle Türkiye sanayisinin teknoloji partneri ve çözüm ortağı olan Tezmaksan, Endüstri 4.0'a uygun yazılım ve otomasyon sistemleri de üreterek talaşlı imalat sanayisine yerli ve milli teknolojiler kazandırıyor. Robotlu otomasyon sistemi Cubebox, yazılımı Robocam, CNC takip ve verimlilik yazılımı Kapasitematik ile sektöre üst düzey hizmet sunan Tezmaksan, parkurda.com web sitesiyle de imalatçı firmaları bir araya getiriyor.
Öğrenciler burs sayesinde duyarlı bireyler olarak da yetişiyor
Verdikleri burs ile başarılı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak istediklerini ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "Eğitim kurumlarıyla iş birliğimizi geliştirip bölgesel kalkınmayı sağlamak için bursumuzu 2019 yılında vermeye başladık. Burs sayesinde makine, makine teknolojisi, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilere sektörümüzü sevdirerek makine sanayinin tercih edilme oranını da yukarılara taşıyıp ülkemizi kalkındırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilere verdiğimiz bursu yalnızca bir maddi destek olarak görmemek gerekiyor. Bu burs sayesinde aynı zamanda öğrencilerin duyarlı bireyler olarak da yetişmesine katkıda bulunuyoruz" dedi. Tezmaksan'ın verdiği bursun öğrencilerin başarılı olduğu ve bunu her eğitim dönemi başında belgeledikleri takdirde devam edeceklerini belirten Aydoğdu, detayları şu şekilde paylaştı: "Bursumuzun kapsamını oldukça geniş tuttuk. Böylelikle lise, meslek yüksek okulu ve üniversitelerde eğitim gören öğrenciler başvurularını gerçekleştirebiliyor. 2019 yılında bursumuzdan 10 öğrenci faydalanırken bugüne dek bu sayıyı 210'a çıkardık" açıklamalarında bulundu.